instagram

login

Er zijn van die plekken waar je als amateurkoor alleen van kunt dromen er ooit te mogen optreden.
Op zaterdag 14 januari 2017 werd zo’n droom werkelijkheid. Powerpop trad op in Paradiso Amsterdam. Op hetzelfde podium waar grootheden hebben opgetreden als the Police, David Bowie en the Rolling Stones mochten wij optreden en hebben dat met overtuiging gedaan.

Voordat ons optreden wordt beschreven, even iets over de voorgeschiedenis:
Al diverse jaren probeert Powerpop voet aan de grond te krijgen in de hoofdstedelijke poptempel. Dat is twee jaar geleden voor het eerst gelukt, toen kwamen we nog niet verder dan het kleine podium. Omdat we ons als koor sterk ontwikkeld hebben in zang, beweging en uitstraling, lag nu het hoofdpodium op ons te wachten. Bij eerste binnenkomst van de zaal werd duidelijk dat de lat hoog laag. Een stampvol Paradiso, zowel de zaal als beide balkons compleet gevuld met als altijd kritisch Amsterdams publiek.

Iedereen gebruikte het anderhalf uur voor aanvang om op eigen manier ontspanning te vinden voor het optreden. Dat was een biertje in de stad of in Paradiso andere koren bekijken ter inspiratie. Om 16.50 uur het podium op om ons miniconcert te geven. Vier welgekozen nummers, te beginnen met een a capella uitvoering van Daylight, van Maroon5 via nummers van Coldplay en Jess Glynne naar een spetterende afsluiting met No Good in Goodbye van the Script.
Wat een kik geeft het om te horen en te voelen dat de nummers lekker gaan en dat het gezien en gehoord wordt.
En wat is het lekker om na elk nummer een enthousiast Paradiso te horen klappen en juichen en niet voor de vorm maar omdat we echt een optreden gaven dat er uitsprong: heerlijk.

We hebben het applaus dankbaar in ontvangst genomen.

Eigenlijk met vier nummers veel te kort, maar het was de reis naar Amsterdam volledig waard.
Powerpop heeft zichzelf optimaal gepresenteerd. De reis terug naar huis was opvallend rustig, alsof we allemaal in stilte aan het nagenieten waren. Zo’n dag maakt weer duidelijk hoe lekker het is onderdeel te zijn van deze leuke groep mensen.

paradiso.JPG

Ga naar boven