login

Donderdag 25 juni jongstleden trad Popkoor Powerpop op tijdens de Oostendorpdagen, een jaarlijks terugkerend dorpsfeest in – u raadt het al – Oostendorp. Na een optocht met oude voertuigen door de straten van dit buurtschap en het startschot van de prestatieloop (een hardloopwedstrijd) door het dorp, dromde de plaatselijke bevolking samen in de opgezette feesttent voor de Korenslag tussen het reeds hierboven genoemde koor uit Apeldoorn dat als eerste het podium zou betreden, Unlimited Sound uit Kampen dat daaropvolgend een optreden verzorgde, en tenslotte Klinkt Goed, ook uit Apeldoorn, dat volgens het programma het laatste optreden van de avond neerzette.
 
Na een inzingsessie rond de plaatselijke pingpongtafel was Powerpop klaar voor de strijd en liet het koor zich van zijn beste kant zien met strakke, zuivere en meerstemmige zangpartijen in een gevarieerd arrangement: enerzijds echte powerpop met een boodschap, soms a capella uitgevoerd, anderzijds vrolijke bijdragen met meezingmogelijkheden voor de toehoorders ter opluistering van de feestvreugde. Powerpop kan terugkijken op een geslaagd optreden!

Ook tijdens de optredens van de andere koren maakte Powerpop zijn reputatie als ‘het leukste koor van Apeldoorn’ (sorry Klinkt Goed) waar, door enthousiast mee te klappen, mee te dansen en waar toegestaan mee te zingen met de andere koren. Hoewel de concurrentie niet mals was, bleek Powerpop de favoriet van de vakkundige jury van die avond, een soort kers op de slagroom van een toch al geslaagde avond. Ter afsluiting van de Korenslag besloten de drie koren de handen/stemmen ineen te slaan en voor het publiek een gezellig gezamenlijk nummer ter afsluiting weg te geven.

Overigens was daarmee de avond nog niet voor alle koorleden ten einde: de overwinning moest gevierd worden, want naborrelen... daar weten ze bij Powerpop ook wel raad mee. Zorg ervoor de volgende kans om Powerpop in levende lijve te zien niet voorbij te laten gaan: donderdag 9 juli a.s. treden wij voor alle liefhebbers op in Artcafé SamSam te Apeldoorn, samen met Klinkt Goed. Komt allen!

 IMG 2513

Ga naar boven