instagram

login

Nieuws

De repetities van Popkoor PowerPop staan al wekenlang in het teken van Kerst! In december hebben we namelijk drie sfeervolle kerstoptredens op het programma staan. We zingen zo'n tien nummers, van 'The most wonderful time of the year' van Andy Williams tot 'Santa's Party' van Nick & Simon. We zijn druk aan het repeteren, om ze straks te laten klinken als een (kerst)klok.

Allereerst treden we op in het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn, op vrijdag 13 december. Vanaf 18.00 uur zal de centrale hal zich vullen met klassiekers als 'Lonely this Christmas' van Mud en 'Please come home' van The Eagles.

De volgende dag, zaterdag 14 december, staat het ontsteken van de imposante kerstboom in De Vecht (bij Voorst) op het programma. Al jaren wordt daar in de weken voor kerst de grote kastanjeboom bij de brug omgetoverd tot de grootste verlichte kerstboom in de wijde omgeving. De Kerstman wijst de weg voor de lampionnenoptocht. Wij verhogen rond 19.00 uur de feestvreugde met up tempo-nummers als 'Santa Claus is coming to town' van Mariah Carey en 'Merry Christmas' van Slade.

Deelnemers van het Christmas Night Rondje Thermen Bussloo (zaterdag 21 december) warmen we op met onder andere 'A sky full of stars' van Coldplay. Naar verwachting doen zeker 2.000 mensen mee aan dit wandel- en hardloopevenement. De locatie is bij Pitch&Putt Bussloo aan de Withagenweg. We treden maar liefst twee keer op: voor de start van het evenement (19.00-20.00 uur) en bij de finish (20.30-21.30 uur).

 kerstballen

Inmiddels is ons koorseizoen al weer een tijdje bezig en, altijd leuk:
een nieuw seizoen betekent vaak ook weer nieuwe gezichten binnen het koor!

Mensen die een nieuwe hobby zoeken, of een “oude liefde” weer op willen pakken, trekken de stoute schoenen aan, komen een keer een repetitieavond meekijken. Sfeer proeven, en ervaren hoe een repetitieavond er in de praktijk uitziet. Natuurlijk zijn we heel blij met onze nieuwe leden!

Op dit moment zijn wij druk bezig een nieuw nummer in te studeren. Dat is: God only knows, van the Beach Boys in een a capella uitvoering. Daarnaast richten we ons de komende tijd ook weer op het kerstrepertoire. We hopen natuurlijk veel (kerst)optredens in de wacht te slepen.

PowerPop heeft het seizoen afgesloten met een drukke maand, vol vrolijke, energieke, sfeervolle en bijzondere optredens!IMG 20190622 WA0008

Met een lovend juryrapport van Amusing Hengelo op zak, gingen we zaterdag 22 juni naar de Culturele Pleinmarkt bij Theater Orpheus in Apeldoorn. Daar was het gezellig druk.  We traden er twee keer op, met een setlist van zes nummers: 'Bed of roses', 'Black or white', 'Can't stop the feeling', 'Heroes', 'Vertigo' en 'What about us'. Het was een leuke ervaring om op de trap in de foyer te zingen; dat gaf onze zang een verrassende klankkleur. Het plezier spatte er vanaf, en dat werd ook opgepikt door het publiek. Zoals ApeldoornDirect schreef: "Bij de dames en heren van PowerPop knalde de energie er af, en werd er daadwerkelijk gezongen met lijf en leden. Het publiek genoot van al die optredens.'' Een mooie recensie over het tweede optreden met onze nieuwe dirigent Rutger!

Zaterdag 29 juni stond een bijzonder en sfeervol optreden op het programma, tijdens de Samenloop voor Hoop in het Apeldoornse Mheenpark. Dit is een 24-uur durende estafetteloop voor KWF-Kankerbestrijding.
De organisatie had ons speciaal gevraagd om een aantal (power)ballads uit ons repertoire ten gehore te brengen: 'A sky full of stars', 'Bed of roses', 'Beautiful', 'Heroes', 'Najaarszon', 'No good in goodbye', en 'Times are changing'. Deze nummers passen goed bij de sfeer van het evenement. We voelden ons vereerd door dit verzoek, en het sloot perfect aan op ons goede doel van dit jaar: het verzorgen van optredens voor maatschappelijke goede doelen. Ons optreden vormde een uniek geheel, samen met de kaarsenceremonie op deze warme zomeravond.

Stadsstrandtent SOAP was woensdag 17 juli het zomerse decor van onze laatste repetitie van dit seizoen. Nou ja, repetitie... Het was eigenlijk een optreden waarvoor iedereen was uitgenodigd. Dat hebben we geweten; de hele bovenruimte stond vol met onze trouwe 'fans'. Alle nummers van de afgelopen drie optredens kwamen voorbij. De sfeer zat er goed in, het weer was top en de dames van DivaPower maakten deze muzikale avond compleet. En het bleef nog lang gezellig op deze zwoele zomeravond.

IMG 20190718 WA0000

Ons nieuwe seizoen begint op woensdag 4 september. We hebben er zin in om met dirigent Rutger aan de slag te gaan met nieuwe nummers, waaronder 'Hoe het danst' van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren.Op Zaterdag 8 juni heeft Popkoor PowerPop zich gepresenteerd in het korenfestival “Amusing Hengelo”. Met drie verschillende optredens liet Powerpop zien dat het zich met haar repertoire en uitvoering kan meten met andere popkoren. Ondanks buitenoptredens in storm en regen klonk het koor scherp. Dit werd bevestigd door de Jury, die onder meer opmerkt over Powerpop: “mooie koorklank”, “goed op elkaar en op de dirigent ingespeeld” “van jullie optreden genoten”. 

Dus zowel de jury als wijzelf tevreden en een leuke dag gehad.

IMG 20190608 WA0017

logo samenLoop voor HoopHet Apeldoornse Mheenpark is zaterdag 29 en zondag 30 juni het middelpunt van de 'Samenloop voor Hoop'.

Dit is een 24 uur durende wandelestafette, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Wij voelen ons vereerd dat de organisatie ons heeft gevraagd om op te treden tijdens dit mooie evenement!

Zaterdagavond vanaf 22.30 uur brengen we een aantal mooie (power)ballads ten gehore, die goed passen bij de sfeer van het evenement.

Het optreden sluit bovendien perfect aan op ons goede doel van dit jaar, namelijk het verzorgen van maatschappelijk betrokken optredens. 

 

WhatsApp Image 2019 04 24 at 23.08.05

Nieuwe dirigent: Rutger de Groot

Onze nieuwe dirigent Rutger de Groot heeft er zin in. “PowerPop is een ambitieus koor, dat merkte ik meteen. En ik heb veel energie, die ik graag wil overbrengen in de muziek.”

Sinds april begeleidt Rutger onze zang. Hij werd met een overgrote meerderheid gekozen uit de drie sollicitanten. Zijn enthousiasme tijdens de proefrepetitie werkte aanstekelijk.

Als ‘inzinger’ koos hij voor ‘Breakin’ up is hard to do’, een nummer van Neil Sedaka uit de jaren ‘60. Een verrassende, maar tactische keuze. ”Ik denk namelijk dat PowerPop dat heel goed kan, af en toe een uitstapje naar iets verrassends.

En het pakte goed uit, want het nummer is bij veel koorleden blijven hangen. Het lijkt me dan ook leuk om zoiets vaker te doen met het koor”, glimlacht hij.

De vraag van welke muziek hij vooral houdt, vindt hij lastig om te beantwoorden. “Mijn muzieksmaak is echt heel uiteenlopend. Mijn wereld bestond eerst alleen uit rockmuziek, waar ik mee optrad, en gaandeweg ontdekte ik: hè, ik kan de energie die ik uit rockmuziek haal, ook vinden in genres zoals jazz, avant garde, modern klassiek. Maar ook in lichtere muziek zoals pop, singer/songwriter en ambient.''

Rutger studeerde ‘Composition and music production’ aan de HKU in Utrecht. “Ik wilde graag onafhankelijk worden in het gehele traject van muziek bedenken, maken, opnemen en uitbrengen”, legt hij uit. Op het Conservatorium in Den Haag leerde hij het dirigeren. Daar vielen dingen op zijn plek.

“Dirigeren zie ik als het live componeren van muziek. Natuurlijk, de tekst en de melodie zijn er al, maar het nummer komt pas tot leven door de interactie tussen de dirigent en het koor.”

Hij heeft nu drie jaar ervaring als dirigent van popkoren. PowerPop is zijn derde popkoor, en het eerste in de regio Apeldoorn. Hij merkte gelijk dat er een ‘klik’ was tijdens het eerste sollicitatiegesprek. “Mijn eerste indruk was een koor dat nieuwsgierig is naar nieuwe mogelijkheden. Ik zag tegelijkertijd én die ambitie én mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen als artistiek leider. Popmuziek is het genre waarbij de intentie ongelofelijk belangrijk is. Dat je een boodschap overbrengt als koor. Ik denk dat wij elkaar daarin hebben gevonden.”

Een goed ritmegevoel is daarbij essentieel, vindt Rutger. Daar wil hij dan ook vol op inzetten. Een maat tellen is volgens hem iets anders dan een maat voelen.

Choreografie was altijd al een belangrijk thema binnen PowerPop. Daarover vertelt hij: “Bewegingen tijdens het zingen hebben zeker een toegevoegde waarde, als ze de boodschap op een natuurlijke manier versterken. Een goede choreografie ontstaat eigenlijk als vanzelf uit de muziek.” Als voorbeeld noemt hij ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake. Dat nummer zingen we ook op Korenfestival Amusing, op zaterdag 8 juni in Hengelo. Het eerste optreden met onze nieuwe dirigent. “Daar heb ik veel zin”, aldus Rutger.

De komende tijd houdt hij zich ook bezig met nieuwe arrangementen voor PowerPop. Een klein tipje van de sluier licht hij alvast op. “Ik heb een nieuw arrangement gemaakt voor ‘God only knows’ van The Beach Boys. Volledig a capella.”

 

 

Maatschappelijk betrokken optredens Powerpop 2019

Voor het goede doel gaan we dit jaar maatschappelijk betrokken optredens verzorgen. Zoals elk jaar hebben we ook voor 2019 weer gekeken wat voor goed doel we als koor willen ondersteunen. We hebben besloten om dat in 2019 iets anders in te vullen dan daarvoor. In het verleden kozen we een goed doel en deden we vooral aan fundraising, zodat we een cheque met een leuk geldbedrag konden overhandigen.

Dit jaar willen we maatschappelijk betrokken optredens gaan verzorgen. Dit betekent dat we belangeloos gaan zingen bij instellingen in Apeldoorn om de bewoners een leuke middag of avond te bezorgen. We denken dat we daar veel voldoening uit kunnen halen en het stelt ons in staat om datgene te doen waar we goed in zijn, namelijk mensen plezieren met een mooi concert.

We ontvangen graag suggesties voor locaties, waar we op deze wijze een bijdrage kunnen leveren. U kunt daarvoor een bericht sturen naar: contact@popkoorpowerpop.nl

 

Wilco tilde timing en dynamiek naar hoger level

“Ik kijk terug op een geweldige periode en ben PowerPop vooral heel dankbaar voor de kans die ze mij hebben gegeven en de jarenlange support.” Met die woorden blikte dirigent Wilco Stronks terug op de afgelopen twaalf jaar bij ons koor. Woensdag 20 maart begeleidde hij voor het laatst onze zang tijdens de repetitie.

De Apeldoornse muzikant vertelde in de Stentor over zijn nieuwe initiatief: disco & soul-koor ‘Fame’. Dat was trouwens niet direct de reden om te stoppen met PowerPop. Hij legt uit: “Tijdens de ledenvergadering van PowerPop bleek dat een deel van de leden na twaalf jaar liever een andere dirigent wilde. De chemie is na zo’n periode veranderd. Je weet nooit wanneer het juiste moment is om te vertrekken, maar in mijn afweging was dit het juiste moment.”DSC 8742 Small

Mooie herinneringen werden opgehaald tijdens de speeches van voorzitter Marga en Wilco zelf. Het afscheidscadeau (een pakket met koffie en wijnen) viel bij de Italië-liefhebber bijzonder goed in de smaak.

Daarna werd hij getrakteerd op een speciale versie van ‘Can’t stop the feeling’, met als titel ‘Hey beste Wilco, het ga je goed’. Geschreven door onze creatieve Loes, op het vertrouwde arrangement van Wilco. Die zong op zijn beurt het ingetogen luisterliedje ‘Het geheim van het leven’, waarbij hij zichzelf begeleidde op het keyboard. ‘Built to last’ van Mêlée was de gezamenlijke afsluiter van onze muzikale samenwerking.

Tijd om eens terug te blikken op de afgelopen twaalf jaar. Een periode waarin Wilco PowerPop heeft zien veranderen. “Toen ik hier kwam, bestond het repertoire uit diverse musicalnummers. Dat is inmiddels verschoven naar pure popmuziek. Nummers met ‘power’. Ook op het gebied van choreografie is het koor gegroeid. Knap dat de leden dat helemaal zelf ontwikkelen.” Wilco was wel nauw betrokken bij de muziekkeuze. Originaliteit vindt hij daarbij belangrijk. “Er zijn bijvoorbeeld weinig popkoren die The Script zingen”, weet hij.

Het publiek kon het resultaat van die jarenlange samenwerking vorig jaar zien, tijdens ons jubileumconcert in Orpheus. Een liveband maakte het muzikale plaatje helemaal compleet. “Dat concert is zeker één van de hoogtepunten”, vindt hij.

Daarnaast kijkt hij met veel voldoening terug op het herdenkingsconcert na de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn. Dat is nu tien jaar geleden. “Het hele Marktplein stond toen vol met 1.500 man. Bijzonder is dat we toen niet alleen gedragen nummers ten gehore hebben gebracht, maar juist ook een positieve ‘vibe’ wilden overbrengen. Bijvoorbeeld met het nummer ‘Alles is liefde’ van Bløf.’’

Wilco is muzikant in hart en nieren. Zijn woning ‘ademt’ muziek; zelfs de placemats op tafel hebben het uiterlijk van vinylplaten. Hij heeft ook zijn eigen studiootje, waar hij aan eigen arrangementen werkt. Ook daarmee konden wij ons de afgelopen jaren onderscheiden van andere koren. Wilco: “Arrangeren is puzzelen. Ik vind het leuk om een eigen draai aan nummers te geven, dus dat het geen moment saai wordt op het podium. Het is zonde om bijvoorbeeld zestien maten helemaal niets te doen.” Een instrumentale bridge? Wilco schrijft er soms een eigen tekst voor, als aanvulling op de bestaande songtekst. Bijvoorbeeld bij ‘What about us’ van Pink, één van onze nieuwste nummers. Hij heeft ons dan ook vooral veel geleerd op het gebied van timing en dynamiek.

Over zijn toekomstige opvolger vertelt hij: “Een dirigent die veel van slagtechniek en stemtechnieken weet, zou PowerPop nog verder kunnen laten groeien. Verder is het belangrijk om gewoon te genieten van het zingen en de optredens. Als je met bezieling zingt, dan straalt dat van het podium af.”
Dat gaan we zeker doen.

Zoals we in ons afscheidslied zongen: ‘Erg bedankt voor al die muzikale mooie jaren; Oehoehoeoeoe… BEDANKT!’

 afscheid Pijati 2b

Mooie woorden en hier en daar een klein traantje vielen woensdag 27 februari in onze repetitieruimte. Want na ruim dertien jaar zong Pijati Witteveen voor het laatst mee met PowerPop. En daarmee namen wij afscheid van een koorlid dat zich op vele manieren heeft ingezet.

Naast haar zang bij de sopranen, was Pijati de ‘lady speaker’ tijdens onze optredens. Voor nieuwe leden was zij altijd de eerste kennismaking met het koor. Ook zat ze een aantal jaar in het bestuur en in verschillende commissies.

“Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd bij PowerPop. Gewoon een hele leuke club mensen”, zei Pijati na afloop van haar laatste repetitie. “We hebben samen bijzondere ervaringen gedeeld. Veel mooie, en soms ook verdrietige momenten. Ik zal jullie zeker blijven volgen.” Het jubileumconcert, vorig jaar in Orpheus, was voor haar één van de hoogtepunten.
Speciaal voor haar zongen we ‘Built to last’ van Mêlée, een nummer uit de historie van PowerPop. Op haar beurt zette ze ook een paar mensen in het zonnetje. Onder anderen (oud-)bestuursleden, commissieleden en de dirigent konden rekenen op een flesje wijn. “En met de sopranen gaan we nog uit eten”, beloofde ze aan haar stemgroepgenoten.

Nu is het tijd voor nieuwe muzikale uitdagingen. Want van het zingen zal Pijati niet snel afscheid nemen. Succes op je verdere muzikale pad, Pijati!

Het is zaterdagochtend 9 februari. Onze repetitieruimte vult zich met nog wat slaperige gezichten Gelukkig staat de koffie al te pruttelen. Na het kopje koffie is het tijd om te beginnen aan het eerste gedeelte van de workshop met Hans Cassa. We starten met een lichamelijke warming-up. Als alle spieren los zijn en we het wat warmer hebben (de verwarming kwam niet erg snel op gang deze ochtend), beginnen we met inzingen. Hans heeft daar erg leuke manieren voor, uiteindelijk klinken we helemaal zuiver en kunnen we beginnen met het finetunen van een aantal nummers uit ons repertoire.IMG 20190210 WA0005 Small

We gaan werken aan “State of independence” en Heroes. Ook “How about us” van Pink zingen we een keer. Hans geeft ons veel goede adviezen, pikt er bepaalde dingen uit die echt verbeterd of veranderd moeten worden. Vanaf nu zullen we deze nummers met nóg meer beleving én op het juiste volume zingen.

Rond 12:15 uur, gaan we met z’n allen naar Foenix op het Zwitsalterrein. Hier staat een heerlijke lunch voor ons klaar. Met een voldaan gevoel en nieuwe energie gaan we terug naar de repetitieruimte om het tweede gedeelte van de workshop te gaan beginnen.

Het tweede gedeelte gaan we werken aan ons ritmegevoel. Wat is dat leuk, maar ook moeilijk om te doen. We worden verdeeld in meerdere groepen en al deze groepen krijgen aan de hand van een notenbalk een eigen ritme. We beginnen met in onze handen klappen. Heel lastig om je te concentreren op je eigen ritme als je zoveel om je heen hoort! Het klinkt fantastisch als iedereen zijn ritme kan houden. Ditzelfde doen we ook zingend, heel erg leerzaam!

Het laatste gedeelte van de workshop bestaat uit het instuderen van het nummer End of Time van Beyoncé. Superleuk om te zien (en te horen!) dat we met veel enthousiasme, binnen korte tijd een heel groot gedeelte van het nummer onder de knie hebben.

Aan het eind van een dag hard werken is het tijd voor verdiende ontspanning. Borreltijd! Gezellig napraten onder het genot van een glaasje en heerlijke verzorgde hapjes!

Kortom, een topdag! We hebben ontzettend veel geleerd, gelachen en hard gewerkt. Hans (www.Hanscassa.com), bedankt voor deze geweldige dag en de energie die je ons hebt gegeven!

Workshop Hans Cassa 9 feb 2019 16 Small

Wij hebben er in ieder geval zin in!IMG 20190110 WA0000
 
Powerpop heeft gezelligheid binnen het koor hoog in het vaandel staan, daarom doen we af en toe
tijdens onze repetitieavonden even heel wat anders.
 
Zo zijn we de eerste repetitieavond in het nieuwe jaar begonnen met een proost op 2019 en deden we een muziekquiz, die door één van onze enthousiaste koorleden in elkaar was gezet.
We werden uitgedaagd om onze muziekkennis te laten zien. Doel was het behalen van de zeer gewilde wisselbeker van PowerPop.
 
Eerst werd de strijd in groepjes gestreden, waarna uiteindelijk de winnende groep, met elkaar om de wisselbeker streed. De grote winnaar was Henk en ook een beetje Jos. Ze hebben de prijs eerlijk verdeeld (foto)!
De avond hebben we afgeloten met een superleuke karaoke, want eerlijk is eerlijk, een repetitieavond zonder zingen, dat past toch niet bij Powerpop.

IMG 20181227 WA0000 2

 
DSC 8405 Small


Popkoor PowerPop begint het nieuwe jaar met een nog beter geluid.

Tijdens de laatste repetitie van 2018 werd namelijk de nieuwe geluidsinstallatie officieel in gebruik genomen. De uitreiking van de ‘Goed voor Elkaar’-prijs sloot een bijzonder jubileumjaar feestelijk af.

De nieuwe boxen, microfoons en andere toebehoren konden we kopen dankzij de prijs van verzekeraar Univé, ter waarde van 1000 euro. Ons ere-koorlid Willeke Zonne is daar al 45 jaar verzekerd en las over de Stichting ‘Voor Elkaar’ van Univé. Deze stichting geeft vier keer per jaar een cadeau aan een vereniging. Willekes enthousiaste verhaal over PowerPop maakte indruk en zodoende kwamen twee afgevaardigden naar het clubhuis op woensdag 19 december. Elwin Berghuis en Jeroen van der Poel overhandigden de cheque aan een stralende Willeke en voorzitter Marga Nijhuis. Ook een verslaggever van het Apeldoorns Stadsblad was aanwezig. Voor de gelegenheid droegen we allemaal een kerstmuts (of een andere kerstaccessoire) en dat leverde een leuke foto op in het huis-aan-huisblad.


DSC 8434 Small

De twee afgevaardigden van Univé werden daarna getrakteerd op een mini-concertje. De setlist bestond uit Can’t stop the feeling’ (Justin Timberlake), ‘Best day of my life’ (American Authors) ‘Merry Christmas everybody’ (Slade) en ons nieuwe nummer ‘Bed of roses’ (Bon Jovi).
Met dat laatste nummer hadden we zaterdag 15 december trouwens de ‘vuurdoop’. We zongen het tijdens de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. We gingen weliswaar niet met een prijs naar huis, maar het plezier was er niet minder om; ‘Bed of roses’ klonk als een klok.

Ondertussen zijn we alweer druk bezig met het instuderen van nieuwe nummers: ‘What about us’ van Pink en (na de vakantie) ‘Drops of Jupiter’ van Train. Laat die optredens van 2019 maar komen, met onze nieuwe geluidsinstallatie!

 

SetRatioSize500500 geluk vierkant MediumLogo Univéunive2

Wat voelden we ons GELUKKIG toen we eind oktober bericht ontvingen dat wij, Popkoor PowerPop, DE PRIJS gewonnen hadden!! Een prijs van 1000 EURO, te besteden aan nieuwe boxen, microfoons en andere toebehoren voor een mooie geluidsinstallatie.

Wat ging eraan vooraf……..
Een lid van ons koor is al ruim 45 jaar lid van Univé. Zij begon op haar 16
e
met een bromfietsverzekering en heeft tot op de dag van vandaag een autoverzekering bij Univé.
In het Leden Nieuws van deze verzekeringsmaatschappij las zij over de Stichting ‘Voor Elkaar’ van Univé. Deze stichting geeft 4 maal per jaar een cadeau t.w.v. maximaal 1000 euro, aan een vereniging.
Er moest een lange vragenlijst ingevuld worden en een goed onderbouwd verhaal waarom je vindt dat juist jouw vereniging deze prijs moet winnen. Dat lukte!
J

2018 is het jubileumjaar van PowerPop. Dit 20 jarig jubileum is eind juni gevierd met een mooi concert ‘Legends Live’ in Orpheus. Heel hard is gewerkt aan een pracht avond en heel veel acties zijn gedaan om het geld voor dit concert in de clubkas te krijgen. Gelukt!
Onze geluidsapparatuur die al vele jaren meegaat, en waar we heel lang heel zuinig op zijn geweest, is nu toch echt aan vervanging toe. Hoe welkom de prijs van 1000 euro is om wat nieuws aan te schaffen in zo’n duur verenigingsjaar, hoeft waarschijnlijk niet verder uitgelegd te worden.

Op 26 oktober ontvingen we het officiële bericht dat PowerPop de prijs gewonnen had!!
De combinatie van trouw lidmaatschap aan Univé, 9 jarig lidmaatschap van PowerPop, en hard werken door het hele koor aan zoiets moois als een groot concert, zal bijgedragen hebben aan de toekenning van deze prijs. Heel blij zijn we ermee!

Ondertussen is een mooie set aangeschaft bij KeyMusic in Apeldoorn. Op woensdagavond 19 december komen Elwin Berghuis en Jeroen van der Poel de prijs overhandigen in ons clubgebouw.
Ook Mark van der Ende van KeyMusic en de pers zijn daarbij uitgenodigd.
PowerPop trakteert hen vanzelfsprekend op een gezellig mini-concertje. Het belooft weer een leuke repetitie-avond te worden!
Voor belangstellenden v.w.b. de stichting zie: https://www.stichtingvoorelkaar.nl             

Op 5 december j.l. heeft Sinterklaas met 2 Pieten PowerPoplid Willeke Zonne verrast met een prachtige trofee, bloemen, mooie woorden en een verdiend erelidmaatschap.

Willeke heeft heel veel voor PowerPop voor elkaar gekregen. Over  haar laatste actie “voor elkaar” schrijft ze zelf een stukje.

PowerPop  is een actief koor en heeft actieve leden. Willeke is een lichtend voorbeeld voor velen.

Dank je wel, Willeke!

Willeke erelid Small

Hema Enschede MeetsApeldoorns Popkoor PowerPop

Op Black Friday 23 november jl. waren we als koor uitgenodigd door de Hema in Enschede, om deze zwarte vrijdag muzikaal op te leuken. En dat is gelukt! We traden twee keer een half uur op, om 19.30 uur en om 20.30 uur. We begonnen allebei de keren met een “flashmob”. Vanuit de hele Hema kwamen zwartgeklede koorleden op de begintonen van Can't stop the Feeling van Justin Timberlake, naar het podium. Veel verbaasde gezichten keken en luisterden naar ons. We hadden, zeker tijdens het tweede blok, een erg enthousiast publiek!

Het was de eerste keer dat we ons nieuwe nummer “Bed of Roses” van Bon Jovi voor publiek zongen. Altijd even spannend, maar het ging supergoed en we kregen een groot applaus.

Na ons optreden en na de winkelsluiting hebben we nog gezellig nagezeten en nagepraat, waarna het hele koor weer huiswaarts ging.

hema

·       PowerPop 6 nieuwe leden heeft verwelkomd. En dat nieuwe leden meer dan welkom zijn?wistjedat1

·       PowerPop op 23 november a.s. een optreden verzorgt in Enschede?

·       PowerPop, na een waanzinnig concert op 23 juni jl., zich gaat focussen op nieuwe uitdagingen?

·       PowerPop  een superleuke vereniging is, met enthousiaste mensen en veel energie

·       PowerPop altijd in is voor nieuwe dingen………

 
wistjedat2

 

 

JoyceRising

 

PowerPop ondersteunt dit initiatief met een optreden op
23 september in Gigant! KOM JE OOK?

Hashtag met ons mee #proudtobeme!


Om zoveel mogelijk publiek te bereiken met onze boodschap 'Proud to be me' hebben we jouw hulp nodig! Hashtag daarom zoveel mogelijk met ons mee met #proudtobeme! Via Facebook en Instagram bijvoorbeeld kunnen we veel mensen bereiken. We hopen zo ook kinderen, volwassenen die zijn gepest of momenteel worden gepest te bereiken. Je helpt ons onwijs als je onze berichten deelt/liked (www.facebook.com/joycerisingmusic en https://www.facebook.com/omgaanmetpesten/) en/of vertelt over onze campagne #proudtobeme aan anderen. Als iedereen zoveel mogelijk #proudtobeme gebruikt op social media kanalen, dan kunnen we meer en meer mensen bereiken die deze boodschap zo hard nodig hebben. Hashtag dus mee: #proudtobeme! Alvast bedankt voor jullie hulp om pesten zo de wereld uit te helpen. Ik waardeer het enorm.


Liefs, Joyce Rising.
http://www.joycerising.com
ook in de stentor

 

Het Apeldoorns Stadsblad

Apeldoorns Stadsblad1

De Stedendriehoek

Stedendriehoek 20 6 18

 

De Stentor

De Stentor 1 21 6 18

Jeetje, Popkoor PowerPop al 20 jaar oud, of zullen we zeggen pas 20 jaar jong!

Gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Wij hebben hier een groot aantal jaren van meegemaakt. Laura vanaf het begin en Jacqueline vanaf 2000. We hebben heel wat samen meegemaakt. 3 Dirigenten, meerdere eigen begeleidingsbands, heel veel nummers ingestudeerd (en vergeet de choreo's niet!) en verschillende optredens.

PowerPop is begonnen met een oproep in de krant, waarin gemeld werd dat er een nieuw koor in een nieuw genre zou worden opgericht, een popkoor! Laura heeft zich daar voor aangemeld en mocht, na eerst op een reservelijst te zijn terecht gekomen, toch vanaf de eerste avond meezingen. Spannend!

PowerPop is  begonnen met dirigent Meintje van Mierlo. Toen zij aangaf aan iets nieuws te willen beginnen, is Astrid van den Berg voor de groep komen staan. In haar tijd werd PowerPop enige tijd zelfs begeleid door een "eigen" band. Ook heeft zij, samen met het bestuur van PowerPop, DivaPower opgezet. Op een gegeven moment gaf Astrid aan dat zij wilde stoppen met het dirigeren van PowerPop en is Wilco Stronks als dirigent begonnen, wat hij nu al weer 11 jaar doet.

Wij hebben allebei in het bestuur gezeten en ons op die manier proberen in te zetten voor PowerPop.

Er zijn verschillende eigen concerten georganiseerd. PowerPop heeft concerten georganiseerd in de aula van Sprengeloo, in de aula van de KSG, in Gigant (één keer samen met DivaPower en één keer alleen in de Popzaal) en in het Bolwerk. Ook zijn er een aantal korenfestivals georganiseerd, één in Ugchelens Belang en één in café Spoorzicht in Eerbeek. Allemaal zo leuk om te doen! En dan staat nu het volgende spektakel op stapel.

Wij zijn beiden geen lid meer, maar voelen ons nog zeer verbonden met PowerPop. Wij hebben jaren met heel veel plezier bij PowerPop gezongen, waarbij wij, dat willen we toch ook nog wel even aanhalen, heel vaak werden gesupporterd door onze ouders. Helaas is onze vader in september 2011 al komen te overlijden en onze moeder op 21 mei jl. Zij hebben altijd erg genoten van de optredens van PowerPop, alhoewel onze moeder het op het laatst wel wat "luid" vond...

Heel veel succes met de laatste voorbereidingen en wij komen zeker kijken wanneer jullie los gaan in Orpheus op 23 juni a.s.

Veel liefs,

Jacqueline en Laura Kleisen

Joyce Rising is een zangeres die geboren en getogen is in Apeldoorn. Joyce is een singer-songwriter -producer. Joyce schrijft, zingt en produceert haar eigen liedjes. Tevens geeft zij zangles aan huis of op locatie.

 

Al vanaf haar vroege jeugd zingt Joyce.Joyce Rising actie

Wij hebben mogen kennismaken met Joyce omdat PowerPop een zangeres zocht voor ons concert op 23 Juni 2018 in Orpheus Apeldoorn. 

 

Elk jaar kiest Powerpop een goed doel om te steunen. Dit jaar hebben we gekozen om de stichting Omgaan met Pesten te steunen waaraan Joyce zich heeft verbonden.

Pesten komt helaas nog veel te vaak voor, onder kinderen maar ook onder volwassen. Daarom is het goed om er als volwassenen ook eens over na te denken.

 

Met het liedje `Proud to be me` hoopt Joyce vele mensen die zijn gepest een hart onder de riem te steken.

 

Samen met de stichting Omgaan met Pesten heeft ze een prachtig project in gang gezet. Het liedje en een videoclip zijn daarvan nog maar het begin. Als de videoclip er straks is zal deze o.a. onderdeel worden van de trainingen en antipestprogramma´s van de stichting. Daarnaast gaan zij voor de landelijke week tegen pesten in september 2018 een gratis lespakket 'Proud to be me' verspreiden.

 

Om dit doel te kunnen realiseren is er een crowdfundingactie opgezet.

Het geld is nodig om een mooie videoclip op te nemen, die voor veel slachtoffers van pesten het verschil kan maken!

 

Wij PowerPoppers steunen dit doel graag!!

 

 

 

Ga naar boven