login

Nieuws


JoyceRising

 

Hashtag met ons mee #proudtobeme!


Om zoveel mogelijk publiek te bereiken met onze boodschap 'Proud to be me' hebben we jouw hulp nodig! Hashtag daarom zoveel mogelijk met ons mee met #proudtobeme! Via Facebook en Instagram bijvoorbeeld kunnen we veel mensen bereiken. We hopen zo ook kinderen, volwassenen die zijn gepest of momenteel worden gepest te bereiken. Je helpt ons onwijs als je onze berichten deelt/liked (www.facebook.com/joycerisingmusic en https://www.facebook.com/omgaanmetpesten/) en/of vertelt over onze campagne #proudtobeme aan anderen. Als iedereen zoveel mogelijk #proudtobeme gebruikt op social media kanalen, dan kunnen we meer en meer mensen bereiken die deze boodschap zo hard nodig hebben. Hashtag dus mee: #proudtobeme! Alvast bedankt voor jullie hulp om pesten zo de wereld uit te helpen. Ik waardeer het enorm.


Liefs, Joyce Rising.
http://www.joycerising.com

 

Van een sopraan: 

Concert popkoor powerpop “Legends live”

23 juni 2018, voor ons koor een magische datum. Twee jaar lang met hart en ziel voor gewerkt. Bloed, zweet en tranen, enorme inzet van iedereen en nu was het zover.

Op zaterdag werden we vroeg in de middag in Orpheus verwacht. Met onze spullen gaan we een plek zoeken in de kleedkamers en verkennen we de artiestenruimtes, de coulissen en begint het langzaam te kriebelen: We gaan zingen in een bijna uitverkochte zaal met live band, dansers, Joyce en een prachtige licht en videoshow.

De generale repetitie voelde nog wat onzeker. Het was veel zoeken naar het op een goede manier versterken van ons koor en de band. Jelmer, onze geluidstechnicus, verzekerde ons “het komt goed”.

Na een heerlijke avondmaaltijd werden we in de make-up gezet en tikte de klok al flink richting 20.00 uur.

Toen mochten we eindelijk laten zien waar we zo hard aan gewerkt hadden. De band begon te spelen, we liepen op en daar begon het.

Mooi om de energie van de zaal te voelen. We maakten er een prachtig optreden van. Het ging zo snel dat ik me halverwege realiseerde: “genieten en er een feest van maken”!. Alles viel op zijn plek. De choreo, de opstellingen, soepele overgangen van het ene naar het andere nummer en het omkleden in de coulissen.

Het zag er strak en prachtig uit en ook niet onbelangrijk: het klonk goed. De zaal was enthousiast en ook na afloop en in de weken erna heb ik uitsluitend positieve verhalen gehoord van mensen die enorm genoten hebben van ons optreden. Ook zeiden ze dat het er zeer professioneel uitzag.

We hebben met ons allen een geweldige avond neergezet! We mogen trots zijn op ons mooie koor.

Van een mezzo-sopraan:

BLOED, ZWEET, SHOW!

Na een lange voorbereiding was het op 23 juni dan zover: we mochten ons avondvullende programma laten zien in Orpheus! Als nieuw koorlid was het mijn eerste optreden, en dan meteen full stage! Van anderen had ik wel begrepen dat na zoveel keren in een kroeg of buurthuis gestaan te hebben, dit ook een uitdrukkelijke wens was geweest. Logisch.

Op een theaterpodium voel je jezelf meteen helemaal artiest en dat is ook weleens leuk. Maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee: als artiest wordt er wel van je verwacht dat je een show neerzet ook. Die opdracht hebben we als koor heel goed opgepakt: een show werd het!

Met een live band, met solo-optredens, met dansers, met verschillende kleding-wissels, met visuals en licht-effecten. En met choreo natuurlijk! Op de dag zelf zagen we pas goed hoe al deze elementen in elkaar pasten en hoe het geheel ook meer werd als de som der delen.

Dat hebben wij als PowerPop maar mooi geflikt: we hebben elkaar opgestuwd om het beste uit elkaar naar boven te halen, om ons allemaal te buigen over hoe we het publiek het beste konden vermaken, en ook om vooral door te zetten om dit project tot een goed einde te brengen. Het heeft ons veel gekost: tijd natuurlijk, denkwerk, flexibiliteit, frustratie, energie. Maar het mooie is dat dit allemaal snel wordt vergeten met het spetterende optreden zoals we dat hebben neergezet. We mogen trots zijn en laten we daar nog lekker lang van nagenieten!

recensie2 Krant van Apeldoorn

Van een bariton:

Dagen achtereen wakker met de teksten van liedjes in je hoofd, oefenen op stukjes tekst die niet lekker ‘lopen’, beweging nog droog oefenen, 3 kannen koffie drinken op de ochtend van de 23e juni en ook het gevoel ‘ja’ nu moet het eindelijk maar gebeuren, laat het concert maar komen; ik ben er klaar voor.

De generale repetitie was doorbijten, een wijziging hier, een wijziging daar. In mijn hoofd voelde ik een lichte onrust opkomen.

Na een lekkere lasagnemaaltijd, zocht ik de kleedkamer op om te ontspannen. Om mij heen waren baritons druk in de weer; de één streek zijn overhemd, een ander werd gemasseerd en ook werd het hoofd fris gemaakt door een douche te nemen.

In no time was het 10 over ½ 8. Hoogste tijd om het podium op te zoeken. In de coulissen hoorde je het heerlijke geroezemoes van een vol lopende zaal. Allemaal mensen die naar Powerpop komen kijken en luisteren. Wauw, wat gaaf, wat een kik kreeg ik daarvan.

Vijf minuten voor de opkomst gleed de spanning uit mijn lijf en was de focus er totaal. Ik wist op dat moment dat ons concert een knal concert zou worden.

 

Van één van de alten:

Terwijl ik in een emmer sop met handschoenen sta te roeren, dwalen mijn gedachten direct af naar dat supergave moment: “Denk niet wit – rechterhand omhoog met witte handschoen-; Denk niet zwart- linker met zwart omhoog”. Mooie strakke beweging… resultaat van lang en herhaaldelijk oefenen met zijn allen! Net als al die andere nummers waar we zo hard aan gewerkt hebben.IMG 829812728

23 juni: Legends Life! Optreden met life band in Orpheus!

Zoals het een echte Generale Repetitie betaamt, was die bedroevend slecht. Om gek van te worden. En dat scherpte ons juist in ons streven er een feestje van te maken!

En wat we graag wilden, dat lukte. En zelfs méér dan dat! Het is een fantastisch optreden geworden!

Alles (althans bijna J) Ja, alles klopte: de band, de zang, het dirigeerwerk, de overgangen tussen de nummers, de kledingwissels, de dans, de solo’s, de visuals… het was één groot feest vol van variatie, energie en blijheid! En een giga-enthousiast publiek! Een super-ervaring!

      … Zo, nu nog een paar handschoenen spoelen en ophangen...

 

 

 Van 'de man van':

DAAR GÁÁT ZE……. 23 juni 13 uur, met het kratje kleding onder haar arm Orpheus binnen.

Na zoveel maanden van stevig oefenen met PowerPop gaat het vandaag gebeuren: het grote concert.

Het afgelopen jaar maakte ik het vaak mee dat er allerlei oefenmateriaal op tafel kwam, of op schoot in de auto. En werd er meegezongen met de handige YouTube filmpjes met PowerPopsongs. En al was het alleen de eigen stempartij die ik hoorde, het beloofde héél wat, want er zijn veel nieuwe nummers bij.

Gaandeweg heb ik de spanning wel voelen stijgen. Vooral de laatste weken moest ze vaker voor extra repetities weg, oefenen in ’n spiegelzaal, naar Teuge met de band en een extra avond in Orpheus.

Ook onze kinderen en aanhang zijn naar Apeldoorn gekomen. Familie, buren, vrienden en kennissen kochten kaarten en zijn allen vol verwachting.

Wonderwel is ze niet echt nerveus. “We hebben er alles aan gedaan”, zei ze me vandaag nog weer. “En we gaan er een feest van maken!”

Nou, we gaan het beleven vanavond! We hebben er zin in!

Nawoord: en het was een feest! Wat een geweldig optreden! Voor mij heeft PowerPop zichzelf overtroffen in menig opzicht. Het was werkelijk een prachtige show met veel variatie in optredens, zowel voor het oog als voor het oor. En het liep allemaal goed. SUPER!

 

 

 

 

 

 

Het Apeldoorns Stadsblad

Apeldoorns Stadsblad1

De Stedendriehoek

Stedendriehoek 20 6 18

 

De Stentor

De Stentor 1 21 6 18

Jeetje, Popkoor PowerPop al 20 jaar oud, of zullen we zeggen pas 20 jaar jong!

Gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Wij hebben hier een groot aantal jaren van meegemaakt. Laura vanaf het begin en Jacqueline vanaf 2000. We hebben heel wat samen meegemaakt. 3 Dirigenten, meerdere eigen begeleidingsbands, heel veel nummers ingestudeerd (en vergeet de choreo's niet!) en verschillende optredens.

PowerPop is begonnen met een oproep in de krant, waarin gemeld werd dat er een nieuw koor in een nieuw genre zou worden opgericht, een popkoor! Laura heeft zich daar voor aangemeld en mocht, na eerst op een reservelijst te zijn terecht gekomen, toch vanaf de eerste avond meezingen. Spannend!

PowerPop is  begonnen met dirigent Meintje van Mierlo. Toen zij aangaf aan iets nieuws te willen beginnen, is Astrid van den Berg voor de groep komen staan. In haar tijd werd PowerPop enige tijd zelfs begeleid door een "eigen" band. Ook heeft zij, samen met het bestuur van PowerPop, DivaPower opgezet. Op een gegeven moment gaf Astrid aan dat zij wilde stoppen met het dirigeren van PowerPop en is Wilco Stronks als dirigent begonnen, wat hij nu al weer 11 jaar doet.

Wij hebben allebei in het bestuur gezeten en ons op die manier proberen in te zetten voor PowerPop.

Er zijn verschillende eigen concerten georganiseerd. PowerPop heeft concerten georganiseerd in de aula van Sprengeloo, in de aula van de KSG, in Gigant (één keer samen met DivaPower en één keer alleen in de Popzaal) en in het Bolwerk. Ook zijn er een aantal korenfestivals georganiseerd, één in Ugchelens Belang en één in café Spoorzicht in Eerbeek. Allemaal zo leuk om te doen! En dan staat nu het volgende spektakel op stapel.

Wij zijn beiden geen lid meer, maar voelen ons nog zeer verbonden met PowerPop. Wij hebben jaren met heel veel plezier bij PowerPop gezongen, waarbij wij, dat willen we toch ook nog wel even aanhalen, heel vaak werden gesupporterd door onze ouders. Helaas is onze vader in september 2011 al komen te overlijden en onze moeder op 21 mei jl. Zij hebben altijd erg genoten van de optredens van PowerPop, alhoewel onze moeder het op het laatst wel wat "luid" vond...

Heel veel succes met de laatste voorbereidingen en wij komen zeker kijken wanneer jullie los gaan in Orpheus op 23 juni a.s.

Veel liefs,

Jacqueline en Laura Kleisen

Joyce Rising is een zangeres die geboren en getogen is in Apeldoorn. Joyce is een singer-songwriter -producer. Joyce schrijft, zingt en produceert haar eigen liedjes. Tevens geeft zij zangles aan huis of op locatie.

 

Al vanaf haar vroege jeugd zingt Joyce.Joyce Rising actie

Wij hebben mogen kennismaken met Joyce omdat PowerPop een zangeres zocht voor ons concert op 23 Juni 2018 in Orpheus Apeldoorn. 

 

Elk jaar kiest Powerpop een goed doel om te steunen. Dit jaar hebben we gekozen om de stichting Omgaan met Pesten te steunen waaraan Joyce zich heeft verbonden.

Pesten komt helaas nog veel te vaak voor, onder kinderen maar ook onder volwassen. Daarom is het goed om er als volwassenen ook eens over na te denken.

 

Met het liedje `Proud to be me` hoopt Joyce vele mensen die zijn gepest een hart onder de riem te steken.

 

Samen met de stichting Omgaan met Pesten heeft ze een prachtig project in gang gezet. Het liedje en een videoclip zijn daarvan nog maar het begin. Als de videoclip er straks is zal deze o.a. onderdeel worden van de trainingen en antipestprogramma´s van de stichting. Daarnaast gaan zij voor de landelijke week tegen pesten in september 2018 een gratis lespakket 'Proud to be me' verspreiden.

 

Om dit doel te kunnen realiseren is er een crowdfundingactie opgezet.

Het geld is nodig om een mooie videoclip op te nemen, die voor veel slachtoffers van pesten het verschil kan maken!

 

Wij PowerPoppers steunen dit doel graag!!

 

 

 

Ook al zijn we nog flink aan het repeteren voor het grote jubileum concert op 23 juni 2018 in Theater Orpheus, toch kijken we ook al een beetje verder vooruit.

 

Dus!

 

We doen weer mee! image006

30 Dijken van stemmen die tegelijkertijd zingen en je omver blazen met hun versies van nummers uit de TOP2000, dat beleef je tijdens de TOP2000 Popkoren Contest. Op zaterdag 15 december treden voor de vijfde maal popkoren vanuit het hele land op in de hoop om de felbegeerde TOP2000 bokaal te winnen. Laat je verrassen en geniet van de mooiste popnummers die je worden toegezongen door de beste popkoren van Nederland.

 

Save the date.

 

Wanneer: Zaterdag 15 december 2018
Waar: Luxor Live & Binnenstad Arnhem
Entree: Gratis


Het is je misschien wel opgevallen: het is erg stil in onze nieuwsrubriek.IMG 6009klein

Normaal gesproken is er van alles te melden over optredens en andere activiteiten.

Maar dat betekent absoluut niet dat er niets gebeurt!
Integendeel. Er wordt achter de schermen keihard gewerkt aan ons concert van 23 juni aanstaande in schouwburg Orpheus. En dat houden we natuurlijk nog even als verrassing.

In februari is het hele koor speciaal op koorweekend geweest om met elkaar extra te studeren op choreo, muziek en uitstraling.
Alle zeilen worden bijgezet om ons publiek straks te trakteren op een geweldige voorstelling zoals dat van PowerPop verwacht mag worden. We beweren niet voor niets het meest swingende popkoor van Apeldoorn te zijn.

En swingend, dat wordt het. Dat beloven we! Kom het zelf checken!!
Koop tickets voor ons concert op zaterdag 23 juni aanstaande. Ze zijn voor 15 euro per stuk te bestellen via de website van Orpheus op www.orpheus.nl.
Dat is toch bijna niks?!

Afgelopen juni zijn we gefilmd en geïnterviewd door In2pics Pictures om ons eerste promofilmpje te laten maken. Tijdens ons optreden in Vaassen (waar we ook nog eens als winnaar uit de bus kwamen) en op een woensdagavond tijdens onze wekelijkse repetitie liep er een cameraman om ons heen en werden een aantal koorleden in de pauze geïnterviewd. Even wat anders, praten in een microfoon, als je zingen gewend bent..

De mannen van In2Pics Pictures hebben de film in de vakantie heel mooi gemonteerd en onze eerste promofilm is een feit. We zijn er heel blij mee en trots op. Wat een tof stel zijn we toch!
Als je de film nog niet gezien hebt, hier kun je het bekijken!

PowerPop op de Zwarte Cross 2017: “Vaak bu’j te bang”

Op zaterdag 15 juli was het voor de 2e keer een feit: PowerPoppers gaan werken op de Zwarte Cross om zo de kas van de club te spekken.

Vol enthousiasme en goede zin zijn 17 leden afgereisd naar Lichtenvoorde, waar het jaarlijkse, uit de kluiten gegroeide festival, de Zwarte Cross, plaatsvindt.img 6037

Inchecken als crew, deel van het 'serviceteam terrassen'. Even een bakje koffie, schorten en handschoenen aan, emmers, sponzen, trekkers, vuilniszakken en prikkers/knijpers mee en op naar het festivalterrein. De beweegnorm van die dag hebben we dan al gehaald.

Op 4 terreinen gaan we met Power aan de slag om de afvalproductie in toom te houden en tafels schoon te houden. Een hels karwei. Als je bedenkt dat er op zo’n dag zo’n 65.000 bezoekers langs komen, kun je je vast voorstellen dat we met 17 PowerPoppers hard moeten werken.

Niet getreurd, zoals het thema is “Vaak bu’j te bang”: we gaan ervoor en maken er iets moois van. De opdracht om vooral “schik” te maken met het publiek, ligt ons PowerPoppers goed. Dus na 6 uur werken konden we zeggen: Missie geslaagd!

Het was een prachtdag, we hebben genoten van mensen, muziek en ander vertier. En met weer een wereldervaring erbij zeiden we: “Wie goat”. Terug naar Apeldoorn, waar we hebben afgesloten met een gezellige nazit.

Volgend jaar zijn we zo maar weer van de partij.

6 juli 2017

Het is inmiddels een mooie traditie aan het worden:

Voordat de zomervakantie begint geven we een gezamenlijk optreden in artcafé SamSam met Klinkt Goed, onder leiding van Wilco Stronks.

Het was weer een heerlijke zomerse avond, met veel en gezellig publiek en zwoele temperaturen op het podium. De sfeer zat er gelijk in en over en weer werd luidkeels met elkaar meegezongen. Zo wel Klinkt Goed als PowerPop hebben 2 sets van een half uur gezongen. Het publiek is getrakteerd op prachtige nederlandstalige liedjes en stevige popsongs.

PowerPop lichtte al een tipje van de sluier op, van de setlist van het grote concert op 23 juni 2018 in Orpheus door een nieuw nummer te laten horen. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk “Blijf bij mij” van Volumia.

De afterparty mocht er ook zijn. Want naast zingen willen en kunnen alle koorleden en hun fans ook swingen.

IMG 59713372

Zaterdag 17 juni zijn we met z'n allen naar Vaassen afgereisd. Sommigen met de auto, andere, wat sportievere koorleden, op de fiets. In de Dorpsstraat was een korenslag georganiseerd voor 7 koren uit de omgeving. Ieder koor mocht twee keer een half uur optreden. PowerPop mocht om 13.30 uur en om 17.30 uur het podium betreden.

Vaassen 4

 

Tussen de optredens door hadden we ook nog tijd voor een fotoshoot aan de zijkant van de Jumbo in Vaassen.  Toen we daar aankwamen, moesten we nog even geduld hebben, omdat er net een grote vrachtwagen zijn spullen stond te lossen. Tot onze grote verrassing, kwam er een medewerker van de Jumbo met een aantal pakken heerlijke waterijsjes naar buiten om onze wachttijd te veraangenamen, zeer attent!

jumbo.jpg

 

Na ons optreden van 16.30 uur was gelijk de prijsuitreiking. PowerPop was de grote winnaar van Korenslag Vaassen! Wat een feest!

 Hoera

 

Naast de geweldige bos bloemen, kregen we ook nog een prachtig geldbedrag. Dit kunnen we heel erg goed gebruiken voor ons concert komend jaar op 23 juni 2018 in de Rabobankzaal van Orpheus!

1e prijs

 

Het was een geweldig leuk festijn! Als er volgend jaar weer een korenslag wordt georganiseerd, is PowerPop zeker weer van de partij!

 

Leuke vermelding in Vaassen online: http://bit.ly/2rAkd1P

 
   

Op 30 mei jl. is een delegatie van popkoor PowerPop naar het Hospice geweest om een cheque van 250 euro te overhandigen aan coördinator mw. Jenny Uulders.

IMG 5496

Het bedrag werd met veel plezier ontvangen, nu kunnen nog een aantal wensen worden vervuld.

De PowerPoppers hebben een rondleiding gekregen door een prachtig huis en hebben de goede sfeer kunnen ervaren.
Hospice Apeldoorn noemt zich een 'bijna-thuis-huis'.
Ze richten hun zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Als de zorg thuis niet meer mogelijk is, bieden zij een alternatief.
Een plek die zo veel mogelijk lijkt op de thuissituatie.

Dit alles dankzij de inzet van meer dan 70 vrijwilligers. Het Hospice is een bijna thuis huis voor 5 gasten. Zeer recent heeft het Hospice een ware make over gekregen, het ziet er werkelijk prachtig uit.

Ellen, lid van PowerPop, werkt als zorgvrijwilliger en heeft het Hospice als goed doel voor PowerPop aangedragen.

Het Hospice is nog op zoek naar vrijwilligers, dus meld je aan!  www.Hospiceapeldoorn.nl

Al vanaf het jaar 2014 verbindt PowerPop zich -voor een periode van 5 jaar- ieder jaar aan een goed doel. Dat betekent dat het koor zich belangeloos inzet en beschikbaar stelt om geld in te zamelen voor een -door onze leden zelf gekozen- goed doel.
Natuurlijk op een manier waar we goed in zijn: Zingen met Power!

Zo zijn eerder Stichting Ambulance Wens, Upendo4kids, Serious Request en het prins Bernhard Cultuurfonds gesteund.

 IMG 5497

Deze maand, mei 2017, is Wilco Stronks 10 jaar aan Powerpop verbonden als dirigent van ons koor. Hiervoor hebben we hem bedankt tijdens de laatste repetitie!

Wilco heeft er met zijn muzikale kwaliteiten en met zijn bijzondere arrangementen voor gezorgd dat Powerpop zich bij haar optredens altijd onderscheidt van andere koren.

De goede samenwerking tussen het koor en de dirigent gaat ook voor het concert op 23 juni 2018 in Orpheus, weer een bijzonder resultaat opleveren.

wilco 10 jaar

PowerPop heeft in 2014 de intentie uitgesproken om ieder jaar geld in te zamelen voor een nieuw goed doel. Door middel van het geven van optredens en het organiseren van activiteiten zamelen we geld in om aan het goede doel te schenken. Het doel wordt ieder jaar door de leden gekozen door middel van stemmen. En zoals altijd gelden de meeste stemmen.

In de Algemene Ledenvergadering van 22 maart jl. hebben de leden van PowerPop gestemd voor het goede doel voor 2017. De doelen worden voorgedragen door de leden. Er was dit jaar keus uit vier verschillende doelen.
De meeste stemmen vielen op het Hospice Apeldoorn.

VAN HARTE GEFELICITEERD!

Hospice logo hospiceApeldoorn is een 'bijna-thuis-huis'. Ze richten hun zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Als de zorg thuis niet meer mogelijk is, bieden zij een alternatief. Een plek die zoveel mogelijk lijkt op de thuissituatie. Dit alles dankzij de inzet van 70 vrijwilligers.

De dagelijkse leiding in het hospice is in handen van professionele coördinatoren. Zij zorgen ervoor dat vrijwilligers, verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners samen één team vormen. Zij zijn het aanspreekpunt voor familie en naasten.

De Stichting Vrienden van Hospice Apeldoorn ondersteunt het werk van Hospice Apeldoorn financieel en materieel. Dit is als enige doelstelling van de Stichting in de statuten vastgelegd. De Stichting stelt zich ten doel gelden te verwerven voor de tekorten in de exploitatie.

Daar werkt PowerPop graag aan mee!

Hospice Apeldoorn zal binnenkort een cheque van 250 euro in ontvangst nemen namens PowerPop. In verband met de voorbereidingen op ons concert in 2018 worden dit jaar geen aparte acties gehouden.

Wil jij Hospice Apeldoorn ook financieel steunen? Ga naar www.hospiceapeldoorn.nl en kijk wat ze allemaal doen en hoe je ze kunt steunen. Of kom naar de activiteiten van PowerPop. Die kun je vinden in onze agenda.

 

 

De Anjeractie: dit is de collecte-actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Naast een collecte door collectanten die aan de deur een bijdrage vragen voor cultuur in Nederland, is er ook een digitale collecte.
Mede door deze giften kan het Cultuurfonds ieder jaar meer dan 3.500 projecten ondersteunen. 
Omdat ons gezellige koor PowerPop het belangrijk vindt dat culturele uitingen mogelijk worden gemaakt, steunen wij het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Daarom doen we mee aan deze digitale collecte.
Een mooie bijkomstigheid is dat wij een deel van de opbrengst mogen houden voor onze eigen clubkas.
Dat geld is uiteraard heel erg welkom met het oog op ons jubileumconcert op 23 juni 2018 in Orpheus!
Als je ervoor voelt, kun je dus het Prins Bernhard Cultuurfonds én PowerPop tegelijkertijd een heel groot plezier doen met een gift!
Met elke bijdrage, hóé klein ook, zijn we heel blij!! Geen geleur aan de deur, maar via onderstaande link vanaf je luie stoel te doen.

https://gelderland.anjeractie.nl/club/popkoor-powerpop

Doe mee!  

                                                   foto van Popkoor Powerpop.

Er zijn van die plekken waar je als amateurkoor alleen van kunt dromen er ooit te mogen optreden.
Op zaterdag 14 januari 2017 werd zo’n droom werkelijkheid. Powerpop trad op in Paradiso Amsterdam. Op hetzelfde podium waar grootheden hebben opgetreden als the Police, David Bowie en the Rolling Stones mochten wij optreden en hebben dat met overtuiging gedaan.

Voordat ons optreden wordt beschreven, even iets over de voorgeschiedenis:
Al diverse jaren probeert Powerpop voet aan de grond te krijgen in de hoofdstedelijke poptempel. Dat is twee jaar geleden voor het eerst gelukt, toen kwamen we nog niet verder dan het kleine podium. Omdat we ons als koor sterk ontwikkeld hebben in zang, beweging en uitstraling, lag nu het hoofdpodium op ons te wachten. Bij eerste binnenkomst van de zaal werd duidelijk dat de lat hoog laag. Een stampvol Paradiso, zowel de zaal als beide balkons compleet gevuld met als altijd kritisch Amsterdams publiek.

Iedereen gebruikte het anderhalf uur voor aanvang om op eigen manier ontspanning te vinden voor het optreden. Dat was een biertje in de stad of in Paradiso andere koren bekijken ter inspiratie. Om 16.50 uur het podium op om ons miniconcert te geven. Vier welgekozen nummers, te beginnen met een a capella uitvoering van Daylight, van Maroon5 via nummers van Coldplay en Jess Glynne naar een spetterende afsluiting met No Good in Goodbye van the Script.
Wat een kik geeft het om te horen en te voelen dat de nummers lekker gaan en dat het gezien en gehoord wordt.
En wat is het lekker om na elk nummer een enthousiast Paradiso te horen klappen en juichen en niet voor de vorm maar omdat we echt een optreden gaven dat er uitsprong: heerlijk.

We hebben het applaus dankbaar in ontvangst genomen.

Eigenlijk met vier nummers veel te kort, maar het was de reis naar Amsterdam volledig waard.
Powerpop heeft zichzelf optimaal gepresenteerd. De reis terug naar huis was opvallend rustig, alsof we allemaal in stilte aan het nagenieten waren. Zo’n dag maakt weer duidelijk hoe lekker het is onderdeel te zijn van deze leuke groep mensen.

paradiso.JPG

Ga naar boven