login

Van een sopraan: 

Concert popkoor powerpop “Legends live”

23 juni 2018, voor ons koor een magische datum. Twee jaar lang met hart en ziel voor gewerkt. Bloed, zweet en tranen, enorme inzet van iedereen en nu was het zover.

Op zaterdag werden we vroeg in de middag in Orpheus verwacht. Met onze spullen gaan we een plek zoeken in de kleedkamers en verkennen we de artiestenruimtes, de coulissen en begint het langzaam te kriebelen: We gaan zingen in een bijna uitverkochte zaal met live band, dansers, Joyce en een prachtige licht en videoshow.

De generale repetitie voelde nog wat onzeker. Het was veel zoeken naar het op een goede manier versterken van ons koor en de band. Jelmer, onze geluidstechnicus, verzekerde ons “het komt goed”.

Na een heerlijke avondmaaltijd werden we in de make-up gezet en tikte de klok al flink richting 20.00 uur.

Toen mochten we eindelijk laten zien waar we zo hard aan gewerkt hadden. De band begon te spelen, we liepen op en daar begon het.

Mooi om de energie van de zaal te voelen. We maakten er een prachtig optreden van. Het ging zo snel dat ik me halverwege realiseerde: “genieten en er een feest van maken”!. Alles viel op zijn plek. De choreo, de opstellingen, soepele overgangen van het ene naar het andere nummer en het omkleden in de coulissen.

Het zag er strak en prachtig uit en ook niet onbelangrijk: het klonk goed. De zaal was enthousiast en ook na afloop en in de weken erna heb ik uitsluitend positieve verhalen gehoord van mensen die enorm genoten hebben van ons optreden. Ook zeiden ze dat het er zeer professioneel uitzag.

We hebben met ons allen een geweldige avond neergezet! We mogen trots zijn op ons mooie koor.

Van een mezzo-sopraan:

BLOED, ZWEET, SHOW!

Na een lange voorbereiding was het op 23 juni dan zover: we mochten ons avondvullende programma laten zien in Orpheus! Als nieuw koorlid was het mijn eerste optreden, en dan meteen full stage! Van anderen had ik wel begrepen dat na zoveel keren in een kroeg of buurthuis gestaan te hebben, dit ook een uitdrukkelijke wens was geweest. Logisch.

Op een theaterpodium voel je jezelf meteen helemaal artiest en dat is ook weleens leuk. Maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee: als artiest wordt er wel van je verwacht dat je een show neerzet ook. Die opdracht hebben we als koor heel goed opgepakt: een show werd het!

Met een live band, met solo-optredens, met dansers, met verschillende kleding-wissels, met visuals en licht-effecten. En met choreo natuurlijk! Op de dag zelf zagen we pas goed hoe al deze elementen in elkaar pasten en hoe het geheel ook meer werd als de som der delen.

Dat hebben wij als PowerPop maar mooi geflikt: we hebben elkaar opgestuwd om het beste uit elkaar naar boven te halen, om ons allemaal te buigen over hoe we het publiek het beste konden vermaken, en ook om vooral door te zetten om dit project tot een goed einde te brengen. Het heeft ons veel gekost: tijd natuurlijk, denkwerk, flexibiliteit, frustratie, energie. Maar het mooie is dat dit allemaal snel wordt vergeten met het spetterende optreden zoals we dat hebben neergezet. We mogen trots zijn en laten we daar nog lekker lang van nagenieten!

recensie2 Krant van Apeldoorn

Van een bariton:

Dagen achtereen wakker met de teksten van liedjes in je hoofd, oefenen op stukjes tekst die niet lekker ‘lopen’, beweging nog droog oefenen, 3 kannen koffie drinken op de ochtend van de 23e juni en ook het gevoel ‘ja’ nu moet het eindelijk maar gebeuren, laat het concert maar komen; ik ben er klaar voor.

De generale repetitie was doorbijten, een wijziging hier, een wijziging daar. In mijn hoofd voelde ik een lichte onrust opkomen.

Na een lekkere lasagnemaaltijd, zocht ik de kleedkamer op om te ontspannen. Om mij heen waren baritons druk in de weer; de één streek zijn overhemd, een ander werd gemasseerd en ook werd het hoofd fris gemaakt door een douche te nemen.

In no time was het 10 over ½ 8. Hoogste tijd om het podium op te zoeken. In de coulissen hoorde je het heerlijke geroezemoes van een vol lopende zaal. Allemaal mensen die naar Powerpop komen kijken en luisteren. Wauw, wat gaaf, wat een kik kreeg ik daarvan.

Vijf minuten voor de opkomst gleed de spanning uit mijn lijf en was de focus er totaal. Ik wist op dat moment dat ons concert een knal concert zou worden.

 

Van één van de alten:

Terwijl ik in een emmer sop met handschoenen sta te roeren, dwalen mijn gedachten direct af naar dat supergave moment: “Denk niet wit – rechterhand omhoog met witte handschoen-; Denk niet zwart- linker met zwart omhoog”. Mooie strakke beweging… resultaat van lang en herhaaldelijk oefenen met zijn allen! Net als al die andere nummers waar we zo hard aan gewerkt hebben.IMG 829812728

23 juni: Legends Life! Optreden met life band in Orpheus!

Zoals het een echte Generale Repetitie betaamt, was die bedroevend slecht. Om gek van te worden. En dat scherpte ons juist in ons streven er een feestje van te maken!

En wat we graag wilden, dat lukte. En zelfs méér dan dat! Het is een fantastisch optreden geworden!

Alles (althans bijna J) Ja, alles klopte: de band, de zang, het dirigeerwerk, de overgangen tussen de nummers, de kledingwissels, de dans, de solo’s, de visuals… het was één groot feest vol van variatie, energie en blijheid! En een giga-enthousiast publiek! Een super-ervaring!

      … Zo, nu nog een paar handschoenen spoelen en ophangen...

 

 

 Van 'de man van':

DAAR GÁÁT ZE……. 23 juni 13 uur, met het kratje kleding onder haar arm Orpheus binnen.

Na zoveel maanden van stevig oefenen met PowerPop gaat het vandaag gebeuren: het grote concert.

Het afgelopen jaar maakte ik het vaak mee dat er allerlei oefenmateriaal op tafel kwam, of op schoot in de auto. En werd er meegezongen met de handige YouTube filmpjes met PowerPopsongs. En al was het alleen de eigen stempartij die ik hoorde, het beloofde héél wat, want er zijn veel nieuwe nummers bij.

Gaandeweg heb ik de spanning wel voelen stijgen. Vooral de laatste weken moest ze vaker voor extra repetities weg, oefenen in ’n spiegelzaal, naar Teuge met de band en een extra avond in Orpheus.

Ook onze kinderen en aanhang zijn naar Apeldoorn gekomen. Familie, buren, vrienden en kennissen kochten kaarten en zijn allen vol verwachting.

Wonderwel is ze niet echt nerveus. “We hebben er alles aan gedaan”, zei ze me vandaag nog weer. “En we gaan er een feest van maken!”

Nou, we gaan het beleven vanavond! We hebben er zin in!

Nawoord: en het was een feest! Wat een geweldig optreden! Voor mij heeft PowerPop zichzelf overtroffen in menig opzicht. Het was werkelijk een prachtige show met veel variatie in optredens, zowel voor het oog als voor het oor. En het liep allemaal goed. SUPER!

 

 

 

 

 

 

Het Apeldoorns Stadsblad van 20 juni 2018

Apeldoorns Stadsblad1

De Stedendriehoek van 20 juni 2018

Stedendriehoek 20 6 18

 

De Stentor 21 juni 2018

De Stentor 1 21 6 18

krant van Apeldoorn

IMG 1602 Op de eerste repetitie na 28 mei
-de officiële datum- vierden we een verjaardagsfeestje.
Hiervoor kwamen wat relikwieën tevoorschijn om de
nostalgie te beleven.
Een van de leden had uitgebreide
plakboeken die een mooi beeld geven van de historie van ons koor.

 

 

 

 

 

 

 

Een liIMG 1605d van het eerste uur werd
symbolisch gehuldigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 IMG 1610k

   En natuurlijk was er taart......

                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

        en noIMG 1612kg meer taart!!





 

 

 

   



 

 

 


animaatjes gefeliciteerd 08033

 

 

Ooh wat zijn we allemaal heerlijk bezig met ‘ons concert’ ! J
We oefenen wat af met tekst, muziek, choreo, kleding, make-up, etc. etc. Alle commissies en werkgroepen draaien op volle toeren.
Ondertussen blijven we ook met ons allen zorgen dat er genoeg geld in de clubkas verschijnt om het concert, en alles wat daarbij komt kijken, te kunnen betalen. Daarvoor hebben we afgelopen 2 jaren al menige actie op touw gezet en enkele acties blijven doorlopen tot  aan het concert. 

Zo hebben we tijdens onze repetities onze eigen wekelijkse Lottotrekking, onze Powerpop Marktplaats, en lakt een koorlid op een prachtige manier de nagels van koorleden. Allemaal gezellige acties die wekelijks voor een paar tientjes in het laatje zorgen.

Op dinsdag 8 mei j.l. organiseerde een koorlid een kledingruilparty bij haar thuis. Ca 30 dames (koorleden + introducees) brachten kleding in.  Alles werd aan rekken gehangen en op stapels op tafels gelegd. Ook schoenen, tassen, riemen en andere accessoires mochten meegebracht worden.
Alle aanwezigen betaalden € 7,50  daarna mocht iedereen gratis shoppen. Leuk om te zien hoe nagenoeg iedereen weer met een stapeltje andere kleding naast zich aan de afsluitende borrel met hapje begon.  Het was gelukkig schitterend weer dus de hele happening kon mooi buiten plaatsvinden.
Het werd een gezellige avond die uiteindelijk € 240 opleverde voor de clubkas!
C

9d8dddde 8980 4b7d a3ad 500800c46430

 

Terwijl ik dit stukje schrijf staat de teller op 61 dgn, 7 uur en 41 sec.

Het begint zo langzaamaan steeds dichterbij te komen.

Wat er ook nog op de to-do-list stond, was het maken van een proef make-up.

Afgelopen maandag zijn we hiervoor naar Amsterdam gereden.

Susan Klein Goldewijk, die de opleiding 'make-up-art' op het ROC in Amsterdam volgt, heeft enthousiast gereageerd op de vraag of ze tijdens het concert onze make-up zou willen verzorgen. En wat Susan zeer goed heeft gedaan, ze mag van school deze opdracht als een stage schrijven.

Susan, Terry en Stan stonden ons al op te wachten en namen ons mee naar het leslokaal voor de make-up. Het voelde alsof ik bij Fame terecht was gekomen. Zoveel creatieve jonge mensen bij elkaar, heerlijk om hier even tussen te mogen zitten.

Ik heb altijd wel een beetje make-up op maar dit is toch wel een hele andere discipline. Wat komt er veel bij kijken! Natuurlijk is elk gezicht anders maar mijn snuitje had behoorlijk wat make-up nodig.

Na 15 minuten poederen, smeren en kleuren uitzoeken was Susan tevreden met het resultaat.

Theater make-up is niet te vergelijken met de gewone make-up, ik vond het prachtig en als ik er op zaterdag 23 juni zo uit mag zien ben ik heel blij en voel ik me hierdoor veilig op het podium.

Voor Susan, Terry en Stan begint het nu pas.  Het team gaat oefenen om in een zo kort mogelijke tijd het hele koor van een mooie make-up te voorzien. Succes mensen!

 IMG 20180425 WA0000

                           Na het aanbrengen van de make-up is de persoon nog nauwelijks herkenbaar.

 

 

 

 

 

De choreocommissie heeft de hoofden bij elkaar gestoken om te zorgen dat ook het plaatje klopt en niet alleen het geluid. Zij zijn speciaal belast met de opstelling, bewegingen en uitstraling van alle zangers en zangeressen.

Er wordt hard gewerkt en zo te zien is dat ook heel erg gezellig.IMG 20180424 WA0001

Alles wordt uit de kast getrokken om alle leden hun beste beentje voor te laten zetten; letterlijk en figuurlijk.

Want het oog wil ook wat!

Nu zijn de laatste puntjes op de i gezet en weten we hoe het er uit moet gaan zien.

Voor het publiek blijft dat nog even een verrassing.

IMG 20180424 WA0000  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een zonnige avond in april (de zomer startte vroeg dit jaar) kwamen ook de alten bij ekaar om de choreografie voor het concert nog eens goed door te nemen.

Er werd hard gewerkt en ook gediscussieerd. Hier een stapje teveel, daar een pasje naar achteren... jij staat daar, ik hier.20180416 195421

Onder het genot van een kopje koffie werd er ook veel gelachen.

Hopelijk betaalt het resultaat van dit harde werken zich tijdens het concert uit. We hebben nu alleen blok 3 gedaan, voor de rest maken we weer een nieuwe afspraak.

Het is altijd gezellig met de alten.

IMG 20180328 WA0008Op een willekeurige zaterdag zijn de sopranen bij elkaar gekomen om extra te oefenen voor het komende concert. 

Niet dat ze het nodig hebben, maar het geeft een gevoel van zekerheid er alles aan gedaan te hebben om goed voor de dag te komen.

En het is gezellig.

Ze konden hiervoor gebruik maken van de ruimte in de Sterrenschool Apeldoorn.

IMG 20180328 WA0007

 

 Goed bezig, dames!

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Hier moet nog wat bijgespijkerd worden ;)

Zaterdag, 10 februari, was een unieke dag in onze koorgeschiedenis. We gingen voor het eerst met het hele koor op koorweekend.
Locatie: de Buiteling in Wenum Wiesel. koorweekend 4


Helaas konden een paar zieken er niet bij zijn.
Met alle leden die er wel waren hebben we er een fantastisch weekend van gemaakt! We hebben heel serieus gewerkt aan de repetitie van de choreo’s, onze nummers gefinetuned samen met Wilco en ook nog buiten geoefend op het grasveld, omdat we daar de grootte van het podium van Orpheus konden nabootsen.


Naast het serieuze werk, was er uiteraard ook heel veel tijd voor ontspanning. We hebben heel hard gelachen, heerlijk gegeten, gedanst tot in de late uurtjes, bijgepraat met iedereen en ook nog even geslapen in de heerlijke (stapel)bedden van de Buiteling.

 Koorweekend 2

 

 

Kortom, een zeer geslaagd weekend waarin we nog meer vertrouwen en zin hebben gekregen in ons komende concert. We gaan echt iets moois neerzetten, het begint zo steeds meer vorm te krijgen!

Repetitie Choreografie

Over iets minder dan 5 maanden is ons jubileumconcert in de Rabobankzaal van Orpheus. Om hier te kunnen schitteren moeten we heel veel doen!
We vinden het leuk om vanaf nu een soort dagboek bij te houden van onze werkzaamheden, repetities en belevenissen onderweg naar ons concert op 23 juni a.s.

 

Vandaag, zondag 28 januari, werd het hele koor om 10.00 uur verwacht in de spiegelzaal van de theaterschool Tim Koldenhof. We gaan de choreografie van het laatste blok grondig doornemen. Per stemgroep is voor ieder nummer een opstelling bedacht en we hebben allemaal thuis de pasjes en bewegingen goed geoefend. Vandaag kunnen we bekijken in de grote spiegelwand of het er goed uitziet wat onze choreocommissie allemaal bedacht heeft. Onze regisseuse, Sabine, stond ook weer voor ons klaar op deze vroege zondagmorgen en wat hebben we hard gewerkt!

De choreografie van dit blok gaat echt al behoorlijk goed, nog 3 blokken te gaan!

spiegelzaal 1spiegelzaal 2

Ga naar boven