PowerPop opent 'schatkist' met muzikale pareltjes

PowerPop opent 'schatkist' met muzikale pareltjes

16 december 2021

De coronaregels veranderen, en PowerPop beweegt mee… Begin december hebben we de repetities op locatie weer verruild voor digitale ‘zoom’-sessies! Maar kenmerkend voor PowerPop, is dat we gewoon met frisse moed verder gaan. We zitten vol plannen en ideeën, en maken er het beste van.

Zo hadden we 17 november (vlak voor de ‘avondlockdown’ dus) een repetitie met streetband Splash, van muziekvereniging DAP. Wat kregen we daar een energieboost van! 'The Visitors' van ABBA klonk voor een eerste repetitie helemaal niet gek, mede dankzij de bezielende en strakke leiding van onze dirigent Rutger. We onderzoeken nu of deze eerste samenwerking een aanzet is om ook tijdens het jubileumconcert met elkaar te werken. Dat zou toch fantastisch zijn, en logisch: we maken immers gebruik van het muziekcentrum van DAP!

Golden oldies
‘The Visitors’ van ABBA werd als verrassing aan ons repertoire toegevoegd. In eerste instantie gaf onze dirigent alleen de platte tekst, zonder melodie. Dat deed nog niet echt een belletje rinkelen. Maar toen Rutger de bridge speelde, begon er bij sommigen wat te dagen. Een originele keuze, dit vrij onbekende ‘pareltje’ van ABBA’s gelijknamige album uit 1981!

We zitten sowieso in de sfeer van de ‘golden oldies’ op dit moment. Tijdens onze koordag in september, deed de muziekcommissie namelijk een oproep om een favoriet nummer in te sturen uit de geschiedenis van PowerPop. Deze 'schatkist' is na bijna 25 jaar rijkelijk gevuld met muzikale pareltjes. Het is de bedoeling om uit alle inzendingen een selectie te maken, en die op te poetsen voor een medley. Een kleine commissie is daar nu mee bezig. De uitkomst blijft nog even een verrassing…

Cake
Ons nieuwste aanwinst binnen het repertoire, is wel een vrij recent nummer. De muziekcommissie onthulde de titel met een kleine hint: een schaal met cake ging de zaal rond. Waarop één van onze koorleden direct reageerde: ‘Cake by the ocean!!’ In één keer raak. Na de kerstvakantie gaan we gewoon lekker verder 'zoomen' met dit liedje van de Amerikaanse band DNCE.

Voor komend jaar staat op 19 februari het Balk Festival Oost in Ulft genoteerd in onze agenda. Wat zou het leuk zijn als dat door kan gaan, binnen de coronarichtlijnen!


© 2020 Powerpop, Apeldoorn. Alle rechten voorbehouden