PowerPop zingt online gewoon door

Het openbare leven ligt nog altijd grotendeels stil door de coronacrisis. Maar dat geldt niet voor PowerPop! Vindingrijk als we zijn, hebben we nu al een paar keer gerepeteerd via internet. Dat doen we via Zoom, een programma waarmee je kunt videobellen. En dat gaat verrassend goed!

We oefenen nu per stemgroep, in plaats van met alle koorleden tegelijk. In het begin was dat wel even wennen, want we zijn natuurlijk gewend aan elkaars vocale steun. Nu zingt iedereen zelfstandig mee, op basis van de instrumentale begeleiding en de aanwijzingen van de dirigent. Tussendoor kunnen we wel vragen stellen en op elkaar reageren. Maar samen zingen (alle microfoons open) dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan :)

Dankzij de online repetities kunnen we nu blijven werken aan nieuw repertoire. Inmiddels zit 'This ain't a love song' van Scouting for girls er al aardig goed in! Halverwege april beginnen we alweer met een nieuw nummer: 'Before I go' van Guy Sebastian. Maar wanneer we ze live kunnen zingen voor publiek, dat blijft nog even de vraag...


© 2020 Powerpop, Apeldoorn. Alle rechten voorbehouden