PowerPop brengt publiek helemaal in kerstsfeer

PowerPop brengt publiek helemaal in kerstsfeer

Optredens in ziekenhuis en sfeervol kerkje

Onze vier kerstoptredens waren sfeervol, vrolijk, gezellig en heel divers. Het was alweer een paar jaar geleden dat we ‘on tour’ gingen met ons kerstrepertoire. We hebben daarom intensief gerepeteerd, de afgelopen maanden. Samen met onze dirigent Rutger stelden we een gevarieerde setlist samen van dertien nummers. Het waren vertrouwde klassiekers, maar ook nieuwe kersthits en liedjes in de sfeer van de donkere dagen.

Het was erg leuk om te doen, omdat we in vier heel verschillende settings optraden. Ons enthousiasme werkte aanstekelijk op het publiek. Vooral ‘Santa’s party’ van Nick & Simon en ‘Santa Claus is coming to town’ van Mariah Carey brachten het publiek in beweging! Maar ook sfeervolle nummers als ‘Lonely this Christmas’ van Mud en ‘Please come home’ van The Eagles bezorgden we de toehoorders een warm kerstgevoel.

Om te beginnen op 13 december, in het Gelre Ziekenhuis. Dat is doorgaans niet echt een plek waar mensen voor hun plezier komen. Gelukkig zorgden wij voor een vrolijke noot, weliswaar ingetogen gezongen. Dit optreden sloot ook perfect aan op ons goede doel van dit jaar: het verzorgen van maatschappelijk betrokken optredens.
De volgende dag, 14 december, mochten we wel helemaal ‘los’ gaan in De Vecht. Daar was namelijk de feestelijke onthulling van de grote kerstboom bij de kerk. Buiten onthaalden we de Kerstman met ‘Santa Claus is coming to town’. Binnen in het sfeervol verlichte kerkje ging het feestje nog even door, met glühwein, oliebollen en… Popkoor PowerPop.
Ook de kerstborrel voor het personeel van Gymnasium Apeldoorn (20 december) gaven wij muzikale omlijsting. Het bleef nog lang gezellig in het knusse proeflokaal van brouwerij Veluwse Schavuyt…
De ‘klapper’ hadden we voor het laatst bewaard, want tijdens het Christmas Night Rondje Bussloo (21 december) zongen we de volledige setlist maar liefst twee keer. Vanuit ons tentje met vuurkorven zongen we hardlopers en wandelaars toe met onder meer ‘Merry Christmas’ van Slade.

Vier optredens, met elk een heel eigen akoestiek dus. Zingen in de buitenlucht is natuurlijk een totaal andere ervaring dan optreden in een kerkje. Hoe dan ook: deze kerstoptredens smaken zeker naar meer!


© 2020 Powerpop, Apeldoorn. Alle rechten voorbehouden